Het debiteurenbeheer is een belangrijk punt in uw onderneming. Het vraagt vaak veel vakkundigheid, het is immers niet altijd even makkelijk. Sommige ondernemingen die niet over de mensen, tijd en middelen beschikken om de debiteurenadministratie goed bij te houden kiezen ervoor om het debiteurenbeheer uit te besteden. Deze uitbesteding kan veel geld en tijd opleveren omdat het wordt gedaan door een gespecialiseerde organisatie. Dit zorgt ervoor dat u meer tijd over heeft voor uw eigen onderneming.

Wat is debiteurenbeheer?
Vrijwel elke onderneming heeft er wel eens mee te maken gehad; klanten die niet, of te laat, betalen. Debiteurenbeheer heeft hier alles mee te maken. Debiteurenbeheer gaat over de zaken rondom facturen. Hieronder valt dus de betalingsovereenkomst, maar ook de acties die u onderneemt als u geen betaling ontvangt. Hierbij kunt u denken aan schriftelijke herinneringen, telefoontjes en aanmaningen. Wanneer de debiteur dan nog niet tot betaling overgaat kan een debiteurenbeheerder een incassobureau inschakelen. Een andere optie is om over te gaan op een juridische procedure.

Het uitbesteden
Het uitbesteden van het debiteurenbeheer is vooral interessant voor middel- tot grote bedrijven. Een uitbesteding zorgt ervoor dat u weer meer tijd over heeft voor de core activities van uw bedrijf. Daarnaast kunt u bij uitbesteding besparen op kosten en verbetert uw liquiditeitspositie. Als laatst kan het zijn dat u niet genoeg werknemers heeft om uw debiteurenbestand te beheren. In zo’n geval kan een uitbesteding de oplossing zijn.